Antiek showroom

Wij zijn een echt familiebedrijf! Heineman Antiek uit Terschuur heeft al ruim 45 jaar ervaring met de in- en verkoop van Engelse antieke meubelen, zij kennen de beste adressen in (Zuid) Engeland en Wales. 

Werd het ingekochte antiek voorheen vooral verkocht aan Nederlandse antiquairs, sinds enige jaren richten wij ons ook op de verkoop aan particulieren. Tegenwoordig is het te bewerkelijk om zelf alle inkopen te doen op het Britse platteland. Er is nog wel veel mooi antiek te vinden, want de Britse traditie, het rijke verleden van het land en de "we gooien niets weg" mentaliteit zorgt ervoor dat er nog veel antieke meubelen in de huizen en boerderijen staan. Later ging zijn zoon mee. Samen ontdekten zij de beste adressen in (Zuid) Engeland en Wales. 

Elke 4 tot 6 weken krijgen we een groot aantal gevarieerde meubels binnen ter aanvulling op onze voorraad van ongeveer 200 meubels. Wij zijn vooral gespecialiseerd in Engelse kabinetten, kasten, ladenkasten, boekenkasten, bureaus, tafels, stoelen , kleinmeubelen, enz. in eiken, mahonie of noten.

Bij ons alleen "strakke" meubels, dus geen uitgesneden deurpanelen of pilaren. Het merendeel van onze collectie stamt uit de periode van 1800 tot 1880. Soms zitten er ook wel iets oudere of jongere meubels bij. Door hun tijdloze uiterlijk laten ze zich heel goed combineren met moderne inrichtingen van woningen of kantoren.